skip to Main Content
ÖVRIGA BEHANDLINGAR

Övriga behandlingar

Vi är speciallister inom bilvård och skydd av bilar. Vårt arbete och våra produkter ser till att din bil blir rengjord på djupet i varje por och sen beskyddas på rätt sätt.

Utöver våra olika lackskyddsbehandlingar erbjuder vi också många andra behandlingar som håller din bil snygg och i god kondition.

Vi har exempelvis glasbehandling som säkrar din körglädje och ger bättre sikt och en fälgbehandling som ökar hållbarheten på dina fälgar.
Våra interiörbehandlingar ger interiören en smuts- och vattenavvisande yta med god hållbarhet.

Övriga behandlingar

DITEC® PREMIUMPAKET

Vårt premiumpaket är en samling av våra behandlingar för bilens interiör, glas och fälgar. Var och en av dessa går att välja separat. Era säten får en osynlig överdragsklädsel, ni ökar trafiksäkerheten markant under mörkerkörning och ni får en vindruta där regnvattnet lägger sig i små pärlor som blåser bort i vinden. Och fälgarna kan vi behandla så att de blir tåligare och mycket lättare att hålla rena och fina.

• Ditec Glasbehandling av vindruta och främre sidorutor
• Ditec Textil-/Skinnbehandling av stolar fram och bak
• Ditec Fälgbehandling av 4 st fälgars utsida

Från 2995:-

DITEC® GLASBEHANDLING

En vindruta som är behandlad med Ditec® Glasbehandling blir vatten- och smutsavvisande och ger bättre sikt vid körning i regn och mörker. Regndropparna glider av rutan vid rörelse och vindrutetorkarna behöver inte användas lika mycket. Insekter och is fäster inte lika bra som på en obehandlad ruta och kan därför enkelt tas bort. Behandlingens livslängd är avhängande på hur mycket du använder vindrutetorkarna, och varar normalt cirka 10 000-15 000 kilometer.

En behandlad vindruta kan återbehandlas vid behov. Vindrutan och främre sidorutorna ingår i vår standardbehandling, men vid efterfrågan behandlar vi alla rutorna.
En av våra mest populära behandlingar!

SÅ FUNGERAR DET

1) Vattenavvisande
Ditec glasbehandling ger ytan en större täthet vilket gör rutan mer vatten- och smutsavvisande. Detta är den mest hållbara behandlingen på marknaden, men påverkas naturligtvis av körlängd och användandet av vindrutetorkare.

2) Säker körning
Den vattenavvisande ytan gör din körning säkrare. Du ser bättre genom vindrutan när det regnar och du behöver inte använda vindrutetorkarna lika mycket. Du kommer också att uppleva mindre ljusreflexer vid körning i mörker.

3) Enklare rengöring
En behandlad glasruta är enklare att tvätta eftersom insekter, trafikfilm och smuts inte fäster så hårt.

EGENSKAPER & SKÖTSEL

• Bättre sikt
• Enklare renhållning
• Vattenavvisande
• Ökad säkerhet vid mörkerkörning
• Insekter, trafikfilm, smuts och is får sämre fäste

Skötsel: Kräver inget särskilt underhåll utöver vanlig biltvätt. Tänk dock på att isskrapan och mekanisk nötning förkortar livslängden.

Från 795:-

DITEC® TEXTILBEHANDLING

Impregneringen mättar fibrerna i textilierna, så att de inte längre kan suga åt sig vätska. Fläckar kommer därför ha svårare att uppstå. Om du spiller kan du lätt torka bort med en fuktig trasa. Ytan som ska impregneras måste vara helt ren innan man behandlar. Smutsiga ytor måste därför rengöras genom kemtvätt mot en tillkommande kostnad. Vi rekommenderar att denna behandling blir gjort när bilen är helt ny, och då man inte har behov av klädseltvätt.

EGENSKAPER & SKÖTSEL

• Mindre underhåll
• Enklare att hålla rent och ökat motstånd mot fläckar
• Hindra för tidigt åldrande
• Skyddat tyg/skinn
• Längre livstid för klädseln

Skötsel: Om du råkar spilla, torka av med en fuktig trasa.

Från 995:-

DITEC® SKINNBEHANDLING

Vi börjar alltid med att rengöra skinnet med specialanpassat rengöringsmedel. När skinnet senare är torrt blir det påfört nytt skydd som fuktar och impregnerar ytan. Det har nu ökad motståndskraft mot UV-strålar, uttorkning och fläckar.

Hur ofta skinn och läder behöver bli behandlat, beror på hur mycket bilen används, men vi rekommenderar normalt en behandling om året. Om du önskar att göra jobbet själv så säljer vi produkterna du behöver.

EGENSKAPER & SKÖTSEL

• Mindre underhåll
• Enklare att hålla rent och ökat motstånd mot fläckar
• Hindra för tidigt åldrande
• Skyddat tyg/skinn
• Längre livstid för klädseln

Skötsel: Torka av skinnklädseln med lättfuktad trasa vid behov.

Från 995:-

DITEC® FÄLGBEHANDLING

Fälgbehandlingen ger fälgen en smuts- och vattenavvisande yta med god hållbarhet. Detta gör rengöring av fälgarna enklare och kan reducera behovet av starka rengöringsmedel.

Vi gör fälgen kliniskt ren innan vi ytbehandlar fälgens utsida. Vi kan vid önskemål även behandla fälgens insida och hjul, eller fälgar som levereras in lösa.

SÅ FUNGERAR DET

1) Enklare rengöring
Den största fördelen med behandlingen är att fälgarna blir mycket lättare att tvätta. De blir inte så smutsiga som obehandlade fälgar och blir enklare att rengöra eftersom smutsen inte fäster på samma sätt.

2) Mindre kemikalier
Vid löpande tvätt ska det inte vara nödvändigt att använda starka kemikalier. Det bör vara tillräckligt att använda en högtryckstvätt och ett milt rengöringsmedel för att få fram de blanka skinande fälgarna. Detta är bra för både dig och miljön.

3) Skyddande yta
Behandlingen vi lägger kommer att härda och fungera som ett skyddande lager som reducerar slitaget på fälgarna.

EGENSKAPER & SKÖTSEL

• Skyddar mot smuts och föroreningar
• Skyddar mot bromsdamm
• Skyddar mot vägsalt
• Hindrar att smuts får fäste
• Ger en vacker och blank yta
• Lättare att tvätta

Skötsel: Tvätta fälgarna med ett pH-neutralt fälgmedel. Undvik produkter med höga pH-värden >13. Tvätta med tvättsvamp och ett milt schampo, skölj noggrant.

Från 995:-

SPOT REPAIR

Bilens originallack är oftast den bästa och starkaste lacken och man bör sträva efter att behålla denna så långt det är möjligt.

Mindre skador eller repor som bara är kosmetiska kan kanske poleras och lackbättras istället för att lackeras om. Oftast döljer man det mesta av skadan på detta sätt. En aspekt är att skadan måste skyddas mot fukt för att den inte ska börja rosta. Finns risk för detta bör delen lackeras om.

Från 2500:-

RIKTNING AV BUCKLOR

Du kan enkelt få bort små, men irriterande, bucklor på exempelvis dörrar och baklucka med en behandling där bucklorna varsamt trycks och slätas ut från insidan av din bil. Behandlingen görs över dagen och påverkar inte lackens yta, vilket ger dig en ny bil till låg kostnad.

Kontakta oss för pris

DITEC® STRÅLKASTARRENOVERING

Noggrann rengöring av plasten tillsammans med slipning och polering tar effektivt bort både repor och beläggningar. Därefter appliceras skyddsbehandling för långvarigt resultat – du får bättre ljusstyrka och bilens trafiksäkerhet ökar. Genom rengöring, slipning och polering kan vi avlägsna oxid, repor och beläggningar och ge dina plaststrålkastare nytt liv. Vi applicerar till sist en särskild skyddsbehandling för ett långvarigt resultat.

Från 1495:-

ROSTSKYDDSBEHANDLING

Ge din bil en rostskyddsbehandling – det bevarar värdet på din bil och gör den säkrare. Rost bryter ned karossen och gör bilen mindre krocksäker, så skydda dig och din bil. Rostskydd kan variera mellan olika bilmärke och med extra omsorg undviker du obehagliga överraskningar.

Kontakta oss för pris

IMPREGNERING AV CABRIOLET

Impregnering av tygcabrioleter bör göras regelbundet för att bibehålla den vatten- och smutsavvisande ytan. Detta skyddar mot salt, trafikfilm och annat nedfall. Blekta cabrioleter kan infärgas för att återfå originalfärgen. Finns i färgerna svart, blått och brunt

Från 1495:-

AC-RENGÖRING

Avlägsnar bakterier, mögel och andra mikrober i bilens ventilationssystem.

Från 495:-

LUKTSANERING

Allt från en utspilld läsk flaska till ett totalt mögelangrepp i hela kupéutrymmet kan kräva en sanering. Det är viktigt att som steg ett spåra orsaken till lukten/obehaget. Källan till problemet måste tas bort för att resultat ska bli riktigt bra. För att helt kunna bryta ner de organismer/lukter som finns i bilen måste bilen behandlas med rätt kemikalier. Vi är specialister på sanering och vår personal har genomgått kvalificerad saneringsutbildning.

Vi har den utrustning och de kemikalier som behövs för att lösa problemen. Görs inte saneringen fullständigt finns det källan till problemet inte försvinner och att arbetet måste göras om.

SÅ FUNGERAR DET

Några exempel på vanliga händelser som krävt/kräver saneringsarbeten i bilar:

  • Hunden/katten har förorenat

  • Någon har rökt i bilen

  • Bilar i garage vid bränder

  • Mögel i kupéutrymmet

  • Du spiller något som är svårt att avlägsna och som luktar illa

  • Dålig lukt i allmänhet

Från 995:-

Back To Top